Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Representants de 17 països iberoamericans i caribenys s’han trobat a l’Alt Penedès en la setzena reunió del programa IberoMaB, de reserves de la biosfera

El Centre Internacional UNESCO per a les Reserves de la Biosfera Mediterrànies, situat al castell de Castellet, ha acollit durant dos dies la setzena reunió de la xarxa IberoMaB, de comitès nacionals del programa Man and Biosphere i reserves de la biosfera d’Iberoamèrica. Representants de disset països iberoamericans i caribenys han participat en diverses sessions de treball i avui fan una visita a la reserva de la biosfera de les Terres de l’Ebre.

La xarxa IberoMaB va néixer a finals dels noranta per establir vincles i camps de cooperació entre les 177 reserves de la biosfera que hi ha als 24 països que en formen part. El coordinador del centre UNESCO de Castellet, l’ambientòleg Martí Boada, explica que la trobada s’ha fet a l’Alt Penedès com a “acte d’hospitalitat” i que serveix per posar al dia la situació de les reserves dels països implicats. Boada en destaca la gran diversitat.

L’ambientòleg ha apuntat davant dels representants de la xarxa IberoMaB la necessitat de difondre i divulgar les seves reserves de la biosfera, com s’ha fet des del centre de Castellet, amb l’edició de llibrets que recullen tota la informació sobre les dues reserves catalanes, Montseny i Terres de l’Ebre, i les d’altres indrets de l’estat.
Boada recorda que les reserves de la biosfera són una figura de protecció que va més enllà de l’interès biològic i paisatgístic d’un territori i inclou també la seva idiosincràsia cultural. El científic insisteix en la idea que les reserves poden ajudar a animar el desenvolupament d’una economia local sostenible.

La trobada d’IberoMaB a l’Alt Penedès ha estat impulsada i organitzada per la Fundació Abertis, l’Organisme Autònom de Parcs Nacionals del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i la Secretaria de la UNESCO.

Comentaris

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: