Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pit Penedès constata que les mares que participen en grups de suport a la lactància alleten més temps

Aquesta és la conclusió d’una petita enquesta realitzada entre una quarantena de mares del grup de suport a la lactància Pit Penedès.

La mestra i assessora de Pit Penedès, Patrícia Salguero, ha pogut constatar que les mares del grup alleten més temps i a més, quan tornen a la feina no necessiten complementar amb llet artificial.
En el marc de la Setmana Mundial de la Lactància Materna, Salguero feia un col·loqui ahir, a l’Escorxador de Vilafranca, sobre com compaginar la feina i l’alletament.
La tornada a la feina després de les 16 setmanes de baixa maternal comporta angoixa i dubtes a les mares que donen el pit als seus nadons i volen continuar alletant-los. Salguero va explicar-los com fer-ho possible abordant qüestions pràctiques com, per exemple, com treure’s la llet i conservar-la per donar-la als seus fills posteriorment. També els va fer un assaig de planificació d’alletament i va recordar alguns aspectes legals com la possibilitat de demanar reduccions de la jornada laboral o excedències.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: