Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més de 300 persones gaudeixen del concert de l’Orfeó Català que incorpora els Castellers de Vilafranca a la cloenda

Un dels plats forts de l’inici de la temporada 2015-2016 a l’Auditori de Vilafranca ha estat el concert que dissabte per la tarda va oferir l’Orfeó Català, sota la direcció de Josep Vila.

Al llarg d’una hora i mitja, 310 persones van gaudir d’un maridatge entre la música alemanya i la catalana, destacant fragments del Rèquiem Alemany de Brahms en la seva versió per a piano a quatre mans, L’emigrant o El Rossinyol.
Arran de l’amistat entre els Castellers de Vilafranca i l’Orfeó sorgida arran de la seva participació en l’espot nadalenc del cor, gravat l’any passat al Palau de la Música, el concert va acabar amb una sorpresa.
Un eufòric Josep Vila va explicar als assistents que era un dia especial i que el cor havia realitzat un taller de castells a Cal Figarot, declarant que “fer castells enganxa tant com cantar”.
En els bisos, l’Orfeó Català va interpretar l’himne dels Castellers de Vilafranca, Amunt Verds. Primer en solitari i posteriorment, amb membres dels Castellers de Vilafranca.
Així sonava la tornada conjunta. . . .
Aquesta ha estat la primera ocasió que l’Himne dels Verds s’ha interpretat en versió polifònica, amb arranjaments a càrrec del seu compositor Lluís Giménez.
Els bisos també van incloure l’himne de l’Orfeó Català, El Cant de la Senyera, amb els Castellers de Vilafranca alçant dos pilars de 4 dalt de l’escenari.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: