Dilluns, 10 de desembre de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca es plantegen portar a plaça el pilar de 9 amb folre, manilles i puntals a la Diada de Tots Sants

Els Verds continuen assajant intensament per afrontar les darreres grans diades castelleres que els queden per finalitzar la temporada.

Diades en les que hi portaran castells de gamma extra i que confluiran en la cita principal, el proper 1 de novembre a Vilafranca per Tots Sants, diada de la colla. Una diada en la que tornar a intentar una construcció inèdita, que els Vilafranquins només han intentat una vegada en tot el seu historial. Es tracta del pilar de 9 amb folre, manilles i puntals, que van intentar en època del “Melilla” com a cap de colla, l’any 2002.
Els Castellers han demostrat un gran domini del pilar de vuit, aquesta temporada i això els esperona a pensar en el de 9.
La dificultat del pilar de 9 és extrema perquè cal tenir un pilar de vuit perfecte i posar-lo sobre d’una pinya capaç de suportar folre, manilles i puntals.

Pere Almirall destaca que els propers assaigs seran clau per que la tècnica acabi decidint portar a plaça aquesta construcció. Per això es convocaran assaigs especials de pilar tots els divendres fins a arribar a Tots Sants.

El pilar de 9 aniria acompanyat del 3 de 10 que els Verds volen descarregar, i d’altres construccions que els vilafranquins tenen pendents aquesta temporada com podrien ser el 4 de 9 amb l’agulla, el 5 de 9 o el 4 de 9 sense folre.

Enquesta

El creixement de l'extrema dreta és degut sobretot a…

Programació

Ràdio Vilafranca

20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
Esports 21
L'actualitat esportiva, amb Joan Sòria i Tito Boada
22:00
A les portes de Troia
Història divulgativa

Penedès Televisió

18:45
40 hectàrees
Introducció
19:00
Connecti.cat
Viatja a tots els racons del nostre país
20:00
Al dia Anoia - Penedès - Garraf
Les notícies de la Vegueria Penedès

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: