Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’actuació dels balls de la festa major dels petits a la plaça de la Vila manté un nivell alt

Un cop finalitzada la cercavila i arribant a la plaça de la Vila, el drac i la resta de seguici festamajorenc puja dalt de l’empostissat per fer els balls de lluïment.

La cercavila va sortir tard i es va allargar força. Així l’arribada a plaça va ser més tard, a dos quarts de set. L’agilitat d’entrada a l’empostissat per part de cada ball i el fet que no hi havia colles castelleres va permetre acabar més o menys com sempre, a dos quarts de nou del vespre.
Cal destacar l’alt nivell de preparació de tots els balladors, desprès d’un intens estiu d’assaigs.
També són mereixedors de menció els versos dels diables, que no tenen res a envejar dels grans.

Desprès va ser el torn de gegants, àliga i capgrossos, per donar pas tot seguit als nans, que enguany comptaven amb una novetat, amb el nan casteller de la Colla Jove realitzat per l’artesà vilafranquí, Gerard Fernàndes, i que la colla ha cedit a la festa major dels petits.

El seguici festiu està complet des de que l’any 2013 es van estrenar els capgrossos de la festa major dels petits, obra de l’artista Dolors Sans.
Desprès van seguir, les cotonines, els tres grups de les panderetes, els Pastorets, cercolets, ball pla, figuetaires, bastoners i panderos.
Mentre actuaven les gitanes la membre de la comissió de seguiment de la Festa Major, Eva Bertran, explicava que el dia 1 els nens són els protagonistes i que els ritmes són diferents.

Abans de l’actuació dels Falcons va ser el torn de la banda de música de l’escola Maria Dolors Calvet.

Els Falcons van cloure l’actuació amb dues escales de quatre simultànies i una pira.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: