Diumenge, 26 de Maig de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

El Centre d’Acollida d’Animals Domèstics del Penedès fa una crida perquè s’adoptin residents veterans

Actualment, el centre acull 362 gossos i uns 60 gats. Els responsables de la instal•lació reconeixen que ara mateix el refugi està saturat. El Centre d’Acollida no està condicionat per tal de mantenir tants animals. Tot i això, tots els gats i gossos que tenen estan en perfectes condicions higièniques i sanitàries. Malgrat aquests esforços [...]

Actualment, el centre acull 362 gossos i uns 60 gats. Els responsables de la instal•lació reconeixen que ara mateix el refugi està saturat. El Centre d’Acollida no està condicionat per tal de mantenir tants animals. Tot i això, tots els gats i gossos que tenen estan en perfectes condicions higièniques i sanitàries.

Malgrat aquests esforços per aconseguir cuidar-los, reclamen que existeix un conjunt d’animals que contribueixen a la saturació del centre; són els que fa molt temps que hi habiten, ja que són els que la gent no acostuma a adoptar. La responsable de comunicació del CAAD Penedès, Lourdes Bohé, explicava que existeix una actitud de prudència amb aquests animals.

Aquests animals, que són anomenats “animals veterans” perquè fa tres anys o més que estan al centre, es troben en perfectes condicions i impedeixen que existeixi una rotació. És per aquest motiu que el Centre d’Acollida d’Animals Domèstics del Penedès ha engegat una campanya a través de les xarxes socials, sobretot del Facebook.

La pàgina de Facebook, diuen, els permet explicar les històries que hi ha darrera dels animals i també és una connexió directe amb els seguidors. Amb aquestes històries pretenen que el públic s’interessi sobretot pels gossos que fa anys que hi són. De moment, la campanya està tenint molt bona rebuda, tal i com explica Bohé.

La Sulfi és una gossa que té 10 anys. Feia 8 anys que estava tancada al Centre d’Acollida i arrossegava problemes de sobrepès. Un dia del passat desembre, però, la Sandra va veure una foto seva a través del Facebook i li va recordar a un dels gossos que havia tingut de petita. Així doncs, decideix anar-la a conèixer i, després de diverses trobades amb tota la família, l’adopten.

Després de set mesos vivint junts, la valoració és molt bona i, tot i que el primer mes d’adaptació va ser complicat, la Sufli ja és una més de la família. Els nens tenen una relació estreta amb ella i la Sandra recomana que tothom adopti residents veterans.

Els responsables del Centre d’Acollida esperen que aquesta família de Sant Sadurní sigui una gran ambaixadora per aquestes experiències.

Enquesta

Del Parlamet Europeu prefereixo els grups…

Programació

Ràdio Vilafranca

15:00
Entre nosaltres
Musical amb David Alsina
17:00
Mites de la cançó
'Festa Major' - La Trinca i molt més
18:30
La caixa de Pandora
Cultural del Centre de Dia en Salut Mental de Vilafranca

Penedès Televisió

16:30
Tremolors
Històries de la batalla de l'Ebre
17:00
Coses de salut
Medicina d'abans i d'ara / La salut dental
17:30
Famílies i escola
Diàlegs i debats sobre temes educatius

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: