Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca serà la 1a ciutat catalana que viurà una jornada amb horaris europeus

La iniciativa, batejada com el Dia d’Horaris Europeus, se celebrarà el 15 de setembre impulsada per la Unió Empresarial del Penedès, el Centre Vila, Comerç Espirall i l’Associació de Comerciants de la Girada.

La presentació de la campanya ha comptat amb Fabián Mohedano, impulsor de la plataforma Ara és l’hora, que dona suport a la jornada.
Amb l’objectiu de sensibilitzar les empreses, els comerços i els treballadors sobre l’impacte positiu que representa la reforma horària, els impulsors animen els seus associats i a tothom a fer uns horaris europeus el 15 de setembre, compactant la jornada o bé començant i plegant abans.
El gerent de la UEP, Francesc Simó, defensa que la reforma horària no només comportaria una millora en la qualitat de vida dels ciutadans, sinó també un increment de la competitivitat i productivitat de les empreses.
La Unió Empresarial del Penedès es va sumar a la plataforma Ara és l’hora a finals de l’any passat. El seu gerent és conscient que la compactació de la jornada no es pot aplicar a tots els departaments de l’empresa, especialment a producció, però defensa una harmonització dels horaris al llarg de l’any. Reconeix que no és fàcil, però creu que “és possible”.
Simó explica que al Penedès hi ha més empreses de les que ens pensem que ja han començat a aplicar la compactació i els resultats són positius.

El 15 de setembre, les 3 associacions de botiguers recomanen que s’escurci el tancament del migdia i que a la tarda es tanqui a les 7. Fèlix Hill, president del Centre Vila, fa una crida als botiguers i a la restauració perquè s’impliquin.

Amb el lema Canvia el xip, canvia l’hora, el Dia d’Horaris Europeus tindrà lloc el dimarts 15 de setembre. Segons els seus impulsors, Vilafranca serà la primera ciutat catalana que organitza aquesta jornada.
A banda del canvi d’horaris el 15 de setembre, les cinc entitats impulsores de la campanya animen a reflexionar sobre els beneficis de la reforma horària i a prendre un compromís per defensar-la.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: