Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La PAH ha realitzat una acció de protesta reclamant solucions al BBVA

L’acció que s’ha dut a terme a l’oficina de Vilafranca de la rambla Nostra Senyora, cantonada amb el carrer Cal Bolet, també s’ha realitzat a altres oficines d’arreu de Catalunya amb una acció conjunta.

A més s’ha fet a poques hores que s’apliqui la nova llei “mordassa” que considerarà delicte fets com aquests, d’entrar a una oficina bancària i irrompre amb l’enganxada de cartells.
La de Vilafranca s’ha fet conjuntament amb la PAH de Sant Sadurní i del Garraf.
Segons el membre de la PAH de Vilafranca, Joan Gilabert, el BBVA ha baixat la voluntat de negociació en els darrers mesos.

La campanya de protesta s’ha anunciat com a ininterrompuda fins que els responsables del banc no acceptin entrar al diàleg per trobar solucions adequades a les circumstàncies de les famílies des d’un punt de vista social i econòmic. Entre d’altres es demana que s’ofereixi una política de lloguers socials.

També es demana que les dacions d’habitatge siguin sense romanent, és a dir que el lliurament de l’habitatge sigui suficient per saldar el deute.

El BBVA és la segona entitat financera més gran d’Espanya i, concretament a Catalunya, és també la segona entitat que més desallotjaments forçosos i execucions hipotecàries realitza. Des de la PAH entenen que el banc hauria d’estar obligat a donar contraprestacions socials, ja que s’ha beneficiat de compres a preu de saldo d’entitats rescatades amb diners públics.

PAH

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: