Dijous, 28 de Maig de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’IES Alt Penedès guanya per tercer cop la competició de SIEMENS amb el seu Sistema intel·ligent de paletitzat

L’Institut Alt Penedès s’ha tornat a endur el primer premi de la competició Industry Automation, organitzada per SIEMENS, amb el prototip creat aquest curs pels alumnes del cicle formatiu de grau superior d’automatització i robòtica industrial, el Sistema intel·ligent de paletitzat.

A finals de març, poc abans de lliurar el projecte definitiu a SIEMENS, els alumnes estaven ultimant els detalls del prototip i el van poder mostrar a la Consellera d’Ensenyament Irene Rigau en la seva visita a Vilafranca.
El Sistema intel·ligent de paletitzat és un projecte que millora i optimitza la distribució de diferents tipus de caixes damunt d’un palet mitjançant un programa d’autòmat de SIEMENS que decideix com i on es col·loquen les caixes. Tal com expliquen els mateixos alumnes en la descripció del projecte, es tracta de fer un Tetris de caixes de productes.
És el tercer cop que l’IES Alt Penedès guanya el primer premi de la competició organitzada per SIEMENS. L’any 2008 va ser pel Vaixell biònic i l’any passat van rebre el premi especial, equivalent al primer premi, per la Cèl·lula Autàrquica Eficient.
Aquest 2015, l’institut rebrà una placa i una donació de material de SIEMENS per a la dotació de les aules per valor de 9.500 euros, a més de material per al tutor del projecte i els catorze alumnes que hi han participat directament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: