Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

A Sant Sadurní d’Anoia CiU és la força més votada, però caldran pactes per governar

Als Monjos i a Gelida el PSC reforça la seva majoria absoluta.

Convergència i Unió ha guanyat les eleccions municipals a Sant Sadurní d’Anoia, tot i que perd un regidor, i entren amb força a l’Ajuntament la CUP i ICV, amb dos regidors cadascun.
ERC passa a ser la segona força a Sant Sadurní, mantenint els 4 regidors, el PSC serà la tercera força amb 3 regidors, 2 menys que el darrer mandat i el PP ha perdut un regidor dels dos que tenia al consistori. La participació ha estat del 65,54%, amb un total de 6.165 vots.
En canvi als Monjos i a Gelida el PSC reforça les seves majories.

Als Monjos Imma Ferret continuarà sent l’alcaldessa amb 8 regidors, un més dels que tenia fins ara, la CUP, que entra per primera vegada se situa com a segona força amb 2 regidors, ERC augmenta un regidor i és tercera força amb dos, mentre que CiU perd 3 regidors i es queda amb un sol representant al consistori.

I a Gelida el socialista Lluís Valls continuarà governant, i ho farà amb majoria absoluta. El PSC ha passat de 6 a 7 regidors. ERC és la segona força al municipi amb 3 regidors, els mateixos que ja tenia, CiU es queda amb un regidor, ICV manté també el seu regidor i entra a l’ajuntament de Gelida la CUP amb un regidor.

A La Granada torna a guanyar l’Entesa pel Progrés de Diego Díez amb 5 regidors. Recordem que als dos darrers mandats un pacte CiU i PSC l’havia deixat fora del govern. En aquesta ocasió CiU en perd un regidor i en té 4, ERC entra al consistori amb un regidor i el PSC manté el seu regidor. Caldrà estar pendents dels possibles pactes.

A Olèrdola l’Agrupació independent obté la majoria absoluta amb 6 regidors i Lucas Ramírez serà alcalde. CiU té 3 regidors i ERC 2 regidors.

A Sant Martí Sarroca CiU perd la majoria absoluta però continua sent la força més votada. Ramon Carbó disposa de 5 regidors, dos menys dels que tenia. No queda clar si podrà continuar governant. La CUP és la segona força amb 2 regidors, la Candidatura de Progrés 2 regidors i ERC també té 2 regidors.

A Castellví de la Marca el convergent Xavi Ramos serà alcalde amb sis regidors. Mentre que ERC n’ha obtingut 3.

El popular Lluís Caldentey continuarà governant a Pontons però ha perdut suports. El PP es queda amb 4 regidors, i CiU en té 3.

David Masdeu d’Unió Democràtica continuarà governant a Puigdàlber perquè CiU té 4 regidors, mentre que ERC es queda amb 3 representants al consistori.

A Avinyonet del Penedès la candidatura de Progrés, vinculada al PSC, i encapçalada per l’actual alcalde Oriol de la Cruz, repeteix majoria absoluta amb 5 regidors. CiU en té 3 i ERC un regidor.

A Castellet i la Gornal també el PSC manté la majoria absoluta amb 7 regidors. Miguel Delgado continuarà sent l’alcalde. ERC obté 2 regidors, CiU, 2 i el PP perd la representació.

En canvi al Pla del Penedès el convergent Santi Soler no té la majoria absoluta, tot i que CiU és la força més votada amb 4 regidors. La CUP entre amb molta força amb 3 regidors i la candidatura de Progrés en té 2.

Xavier Lluch continuarà sent l’alcalde de Font-rubí perquè CiU ha obtingut 6 regidors, mentre que ERC n’ha assolit 3.

A Sant Cugat Sesgarrigues Montse Albet manté l’alcaldia amb la candidatura de Progrés amb 4 regidors, mentre que ERC en té 3.

A Mediona el socialista Servand Cases revalida la majoria amb 8 regidors, CiU en té 2 i el PP 1 regidor.

A Sant Llorenç d’Hortons l’actual alcalde, Àlex Jover, que en les anteriors eleccions s’havia presentat pel PSC i que ara ho feia amb una candidatura vinculada a ERC ha estat la força més votada amb 5 regidors però empata també amb 5 regidors la candidatura Poble 2.0 de Jordi Ferrer. La clau per decantar l’alcaldia la tindrà la única regidora de CiU, Flèrida Melgen

A Sant Pere de Riudebitlles CiU té 5 regidors, però no té garantida la majoria absoluta. ERC té 4 regidors i la CUP 2 regidors.

ERC, encapçalada per Pol Pagès, ha incrementat notablement la seva representació a Sant Quintí de Mediona passant a ser la primera força amb 5 regidors. El fins ara alcalde, Ramon Creixell, que anteriorment es presentava pels socialistes i ara ho feia amb una candidatura independent d’esquerres, ha obtingut 3 regidors, CiU 2 i el PP 1 regidor.

A Torrelles de Foix CiU millora resultats i l’alcalde Jaume Brichs aconsegueix la majoria absoluta amb 6 regidors. ERC és la segona força amb 2 regidors, el PSC també en té 2 i un per la candidatura independent.

A Olesa de Bonesvalls les forces continuen molt repartides. La més votada és la del socialista Josep Maria Tillo, que té 3 regidors, ERC aconsegueix 2 regidors, els mateixos que tenen els grups de CiU i els independents del Grup d’Opinió.

A Subirats el convergent Pere Pons manté els 5 regidors, la CUP en suma un i n’obté 3, ERC manté els 2 regidors i el PSC 1 regidor. El PP perd la representació que tenia.

A Torrelavit CiU manté la majoria absoluta amb 6 regidors i Ramon Riera continuarà sent l’alcalde. La candidatura independent té 3 regidors.

A Vilobí del Penedès la candidatura de Progrés Municipal encapçalada per l’actual alcalde, Francesc Xavier Edo, disposa de major absoluta amb 5 regidors, la candidatura Sent Vilobí en té 3 i la CUP entra amb un regidor.

A Les Cabanyes CiU revalida la majoria amb 5 regidors i Francesc Olivella continuarà sent l’alcalde, mentre que la candidatura de Progrés dispoa de 2 regidors.

A Pacs Josep Sogas manté l’alcaldia de forma clara amb 5 regidors i ERC en té 2.

I a Santa Fe del Penedès també l’actual alcalde, l’independent Jordi Rius, repeteix majoria amb 4 regidors, mentre que CiU es queda amb 3.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: