Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest any hi ha rècord de participació d’artesans i entitats per la festa de Santa Llúcia de Gelida

Com cada 13 de desembre, l’encesa de les fogueres a les 5 del matí donarà el tret de sortida aquest divendres a la Festa de Santa Llúcia de Gelida. A banda de les activitats més tradicionals, com la benedicció, el tast i el repartiment de l’escudella, es podrà visitar durant tot el matí la 22a Fira d’artesans i Mostra d’entitats.

Aquest any, amb una participació rècord de 115 expositors, una trentena dels quals d’entitats locals. La Fira i la Mostra estarà ubicada al passeig Rosell i Massana, carrer Major, Mn. Martí Mariné i Marqués de Gelida. La inauguració serà a les 10.

A partir d’aquesta hora, els Vailets de Gelida i l’Esbart Rocasagna actuaran a la plaça de la Vila. El Cor Parroquial, que interpreta els Goigs de Santa Llúcia a l’ofici religiós, i els grallers de l’Esbart Rocasagna amb el Toc de gralla, participaran en els dos moments més especials previs al repartiment de l’escudella.

A la tarda, de quatre a set, hi haurà una jornada de portes obertes del nou edifici de Càritas, al carrer Circumval•lació, 5. A partir de dos quarts de vuit, serà el torn de les colles dels Diables de Gelida. Primer la infantil, a la plaça de l’Església, que donarà pas a la cercavila de "La gènesi del Llúciafoc" i l’espectacle pirotècnic del "Llúciafoc 2013" a càrrec dels Diables a la plaça de la Vila.

La Salseta del Poble Sec, que torna a Gelida, actuarà a les onze de la nit al Saló d’Espectacles de la Unió del Casal Gelidenc. El preu de l’entrada és de 5 euros.

Pel dissabte, destaca el concert per a guitarra i veu de grans autors del S.XX, a càrrec de Joan Garrobé i Cristina Blasi. En aquest cas, a les set de la tarda a la Sala gran del Centre Cultural a un preu de l’entrada de 3 euros.

Respecte a les exposicions, es podran visitar la dels pessebres artístics, a la capella de les Monges; la de l’obra ceràmica de Carme Coma "Paradisos Perduts" i la Declaració Universal dels Drets Humans en 30 imatges, a La Sala d’Exposicions del Centre Cultural. L’evolució de la fotografia en 20 anys, al Centre de Promoció Turística; i 101 anys d’electricitat i 100 de telèfon al Municipi, al Sol Solet, són dues exposicions que també es podran visitar per Santa Llúcia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: