Dissabte, 25 de maig de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Els setmanaris Acció Catòlica, Panadés, La Voz del Penedès i Tothom, disponibles a Internet

A l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès, hi ha dipositats els exemplars originals dels setmanaris Acció Catòlica, Panadés, La Voz del Penedès i Tothom.

Acció Catòlica es va publicar entre els anys 1923-1956, el Panadés i La Voz del Penedès, entre els anys 1962 i 1980, i el setmanari Tothom es va publicar entre els anys 1969 i 1984. Des de primers de desembre, aquests setmanaris ja es poden consultar en línia a través de l’adreça http://xacpremsa.cultura.gencat.cat/pandora.<br />Aquesta digitalització dels fons hemerogràfics conservats a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès s’ha fet per facilitar-ne la consulta i per garantir la preservació dels originals, que, per la baixa qualitat del paper original, es deterioren molt ràpidament amb l’ús continuat per part d’investigadors i estudiosos.<br />Les consultes en línia es poden fer per dates, per paraules o per frases, en un setmanari o en tots simultàniament, i el programa mostra els exemplars i les pàgines on es compleixen les condicions de la cerca. El programa fa possible ampliar les consultes als diaris publicats en altres comarques de Catalunya on ja s’ha digitalitzat també la premsa local i comarcal dels arxius.<br />Aquesta nova eina representa un avantatge per als estudiosos, els investigadors i els usuaris dels arxius de Catalunya perquè permet universalitzar la cultura, atès que es pot fer la consulta des de qualsevol lloc del món, en qualsevol moment del dia i sense necessitat de desplaçaments.

Enquesta

Del Parlamet Europeu prefereixo els grups…

Programació

Ràdio Vilafranca

01:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal
04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
07:00
La dansa catalana
el món de la sardana

Penedès Televisió

01:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
01:30
Pica lletres
Institut Gelida A - Institut El Foix B (Santa Margarida i els Monjos)
02:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: