Dilluns, 10 de desembre de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Els setmanaris Acció Catòlica, Panadés, La Voz del Penedès i Tothom, disponibles a Internet

A l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès, hi ha dipositats els exemplars originals dels setmanaris Acció Catòlica, Panadés, La Voz del Penedès i Tothom.

Acció Catòlica es va publicar entre els anys 1923-1956, el Panadés i La Voz del Penedès, entre els anys 1962 i 1980, i el setmanari Tothom es va publicar entre els anys 1969 i 1984. Des de primers de desembre, aquests setmanaris ja es poden consultar en línia a través de l’adreça http://xacpremsa.cultura.gencat.cat/pandora.<br />Aquesta digitalització dels fons hemerogràfics conservats a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès s’ha fet per facilitar-ne la consulta i per garantir la preservació dels originals, que, per la baixa qualitat del paper original, es deterioren molt ràpidament amb l’ús continuat per part d’investigadors i estudiosos.<br />Les consultes en línia es poden fer per dates, per paraules o per frases, en un setmanari o en tots simultàniament, i el programa mostra els exemplars i les pàgines on es compleixen les condicions de la cerca. El programa fa possible ampliar les consultes als diaris publicats en altres comarques de Catalunya on ja s’ha digitalitzat també la premsa local i comarcal dels arxius.<br />Aquesta nova eina representa un avantatge per als estudiosos, els investigadors i els usuaris dels arxius de Catalunya perquè permet universalitzar la cultura, atès que es pot fer la consulta des de qualsevol lloc del món, en qualsevol moment del dia i sense necessitat de desplaçaments.

Enquesta

El creixement de l'extrema dreta és degut sobretot a…

Programació

Ràdio Vilafranca

20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
Esports 21
L'actualitat esportiva, amb Joan Sòria i Tito Boada
22:00
A les portes de Troia
Història divulgativa

Penedès Televisió

18:45
40 hectàrees
Introducció
19:00
Connecti.cat
Viatja a tots els racons del nostre país
20:00
Al dia Anoia - Penedès - Garraf
Les notícies de la Vegueria Penedès

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: