Diumenge, 17 de febrer de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Ximo Cerdà obté el premi Llavor de Lletres i Núria Jané, de Sant Jaume dels Domenys, la beca

Divendres al vespre va tenir lloc el Sopar de Lletres, una festa on es donen els Premis Llavor de lletres de creació i recerca, organitzats pel setmanari La Fura, i que aquest any ha tingut rècord de participació.

Els Llavor de lletres reparteixen un total de setze premis en metàl·lic, una dotació econòmica patrocinada per la Fundació Ferrer Sala Freixenet. Aquest any, els premis han augmentat un quaranta-sis per cent, arribant als disset mil vuit-cents euros. Al llarg de la nit , a les Caves Freixenet, els finalistes i guanyadors van anar passant per l’escenari, amb Enric Calpena com a mestre de cerimònies. Dels cent sis treballs presentats, divuit van arribar a finalistes. En la categoria de Creació Literària Juvenil, la guanyadora va ser Èlia Casals, de Porqueres, per El xiulet del tren. En Creació Literària Adults, el primer premi se’l va endur Ximo Cerdà, de València, per l’obra Pels ulls. La guanyadora de la segona Beca Penedès de Recerca Històrica, dotada amb quatre mil euros, va ser Núria Jané, de Sant Jaume dels Domenys, que va presentar el projecte titulat La lluita per la terra al Penedès durant la Segona República. Els quatre mil euros d’aquesta beca es reparteixen en tres moments: mil, el dia que es proclama el guanyador; mil cinc-cents, el mes de gener; i mil cinc-cents més en el moment que es lliura el treball. Finalment els Treballs de Recerca al Batxillerat, reparteixen set mil sis-cents euros, amb la voluntat de promoure la recerca entre els més joves. El primer premi se’l va endur Mireia Mensa, de l’Intermunicipal de l’Alt Penedès, per un estudi sobre les característiques i anàlisi de la farigola. Al llarg de la nit també es va recordar a Antoni Saumell, que va morir el desembre passat i que havia estat membre del jurat dels Premis de Recerca Històrica des de la primera edició.

Enquesta

El judici als independentistes farà que la imatge d'Espanya…

Programació

Ràdio Vilafranca

12:00
Diumenge esportiu
L'esport local i comarcal, amb Jaume Tutusaus
15:00
Entre nosaltres
Musical amb David Alsina
17:00
Mites de la cançó
Bob Dylan en català

Penedès Televisió

10:30
De festa
Festa Major d'hivern dels Monjos / Aplec de Sant Pau
11:00
Missa de Montserrat
Directe de la Missa conventual de Montserrat
12:30
Caminant per Catalunya
Excursions pel territori

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: