Dissabte, 25 de maig de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Ximo Cerdà obté el premi Llavor de Lletres i Núria Jané, de Sant Jaume dels Domenys, la beca

Divendres al vespre va tenir lloc el Sopar de Lletres, una festa on es donen els Premis Llavor de lletres de creació i recerca, organitzats pel setmanari La Fura, i que aquest any ha tingut rècord de participació.

Els Llavor de lletres reparteixen un total de setze premis en metàl·lic, una dotació econòmica patrocinada per la Fundació Ferrer Sala Freixenet. Aquest any, els premis han augmentat un quaranta-sis per cent, arribant als disset mil vuit-cents euros. Al llarg de la nit , a les Caves Freixenet, els finalistes i guanyadors van anar passant per l’escenari, amb Enric Calpena com a mestre de cerimònies. Dels cent sis treballs presentats, divuit van arribar a finalistes. En la categoria de Creació Literària Juvenil, la guanyadora va ser Èlia Casals, de Porqueres, per El xiulet del tren. En Creació Literària Adults, el primer premi se’l va endur Ximo Cerdà, de València, per l’obra Pels ulls. La guanyadora de la segona Beca Penedès de Recerca Històrica, dotada amb quatre mil euros, va ser Núria Jané, de Sant Jaume dels Domenys, que va presentar el projecte titulat La lluita per la terra al Penedès durant la Segona República. Els quatre mil euros d’aquesta beca es reparteixen en tres moments: mil, el dia que es proclama el guanyador; mil cinc-cents, el mes de gener; i mil cinc-cents més en el moment que es lliura el treball. Finalment els Treballs de Recerca al Batxillerat, reparteixen set mil sis-cents euros, amb la voluntat de promoure la recerca entre els més joves. El primer premi se’l va endur Mireia Mensa, de l’Intermunicipal de l’Alt Penedès, per un estudi sobre les característiques i anàlisi de la farigola. Al llarg de la nit també es va recordar a Antoni Saumell, que va morir el desembre passat i que havia estat membre del jurat dels Premis de Recerca Històrica des de la primera edició.

Enquesta

Del Parlamet Europeu prefereixo els grups…

Programació

Ràdio Vilafranca

00:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
01:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal
04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria

Penedès Televisió

00:30
Copa Ràdio Vilafranca
Presentació Copa Ràdio Vilafranca
01:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
01:30
Pica lletres
Institut Gelida A - Institut El Foix B (Santa Margarida i els Monjos)

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: